Rektörümüz Prof.Dr. Yener YÖRÜK Yabancı Uyruklu Öğrencilerle Buluştu

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yener YÖRÜK, 19 Aralık 2013 tarihinde Selimiye Öğrenci Yurdu’nda yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz DANE ve Selimiye Öğrenci Yurdu Müdürü Tayyar GÜL de bu buluşmada hazır bulundu.

Öğrencilerin sorunlarını dinleyen Rektörümüz Prof. Dr. Yener YÖRÜK, eğitimde kaliteyi arttırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

“Öğrencilerimizi Destekliyoruz” projesi, fizik laboratuvarlarımız, zorunlu ortak servis dersleri için yapılan derslikler gibi konularda açıklama yapan Prof. Dr. Yener YÖRÜK, Azerbaycanlı bir öğrencinin neden Balkanlardan gelen öğrencilerin sayıca daha fazla olduğu yönündeki sorusu üzerine, “Coğrafi konumlarına göre üniversiteler yabancı uyruklu öğrencilere ayıracakları kontenjanları ülkeler bazında paylaştılar. Biz konum olarak Balkanlardayız. Bu nedenle Balkan ülkelerinden gelen öğrencilerimize daha fazla kontenjan ayırıyoruz. Kafkas Üniversitesi de Azerbaycanlı öğrencilere daha fazla kontenjan ayırıyor” dedi.

Türkçeyi kullanmakta zorluk çeken öğrencilere talep ettikleri takdirde Türkçe ek ders verebileceklerini de ifade eden Rektör Prof. Dr. Yener YÖRÜK, öğrencilere web sitemizden sosyal ve kültürel faaliyetlerimizi takip ederek, onlara katılmalarını önerdi.

Bu içerik 19.12.2013 tarihinde yayınlandı ve toplam 2477 kez okundu.