Uluslararası Öğrencilerimizin Büyük Başarısı

Balkanlardan gelen öğrencilerin en çok tercih ettiği Üniversite olan Trakya Üniversitesinde Balkan Uyruklu öğrenciler başarıları ile adlarından söz ettiriyor.

Üniversitemizde 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Edebiyat Fakültesi Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı öğrencisi Bıousra Dede, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencisi Drenushe Zhuri, Edirne Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dış Ticaret öğrencisi Sema Mani okullarını birinci olarak bitirdiler. 

“Burada kendimizi evimizde hissettik”

 Okullarını birincilikle bitiren öğrencilerimiz 08 Haziran 2017 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan öğrencilerimiz “Trakya Üniversitesi’nde eğitim almak bizler için gerçekten doğru bir karardı. Burada kendimizi yabancı bir ülkede gibi hissetmedik. Arkadaşlarımız ve hocalarımız bize her konuda destek oldular. Trakya Üniversitesi yabancı uyruklu öğrencilerin kendilerini geliştirebileceği bir Üniversite. Buradaki olanaklar sayesinde kendimizi mesleki anlamda geliştirirken aynı zamanda geniş sosyal olanaklardan faydalanma fırsatı elde ettik. Başarımızda emeği geçen başta hocalarımız olmak üzere herkese çok teşekkür ederiz.” dediler.

 “Onlar evlatlarımız, kardeşlerimiz”

 Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ziyarette yaptığı konuşmada “Trakya Üniversitesi Balkanlar coğrafyasındaki öğrencilerin en çok tercih ettiği Üniversite. Burada bugün okullarını bitiren öğrencilerimiz ki biz onları evlatlarımız, kardeşlerimiz olarak görüyoruz burada büyük bir başarıya imza attılar. Yabancı dil probleminin üstesinden gelen bu öğrencilerimiz bütün dezavantajları burada birer avantaja çevirdiler. Bu da Üniversitemizin uluslararası öğrencilere sağladığı olanaklardan kaynaklanıyor. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.

Bu içerik 09.06.2017 tarihinde yayınlandı ve toplam 2873 kez okundu.